onsdag 20 februari 2013

2013 CrossFit Games Open...

Varje år hålls ju The CrossFit Games....eller Reebok CrossFit Games...som det numera heter. Målsätningen för arrangörerna är att kröna "the fittest man and woman on earth"... Vad man än tycker om CrossFit så engagerar det många människor.

Vid det här laget vet väl i princip alla vad CF är och alla har en tanke om vad som är just CF... En kollega på jobbet frågade..."-Vad är det för fel på lite hederlig cirkelträning..!?" Och det är väl just det... Kalla det något fränt - klä ut folk i lustiga specifika kläder och hitta på coola namn på övningar - Voila!!! - en framgångssaga.

Förra året körde jag CF all in - Körde dagens WOD (workout of the day) från CrossFit Nordic och tyckte att det var satans kul. Körde kanske lite för tungt och lite fööör hårt... Naprapat och lasra upp lite diskar i ryggen blev resultatet. Nu kör jag mer sporadiskt - skalar vikter och kör inte längre på tid. Jag tycker fortfarande att Tabataintervaller och "cirkelträningspass" är stabilt mycket roligare än "en 6:a på 95..."


Jag gillar tanken på att man kan få ut ett styrkepass snabbt och känna att man verkligen jobbat. Jag gillar att det är varierat.

Med tanke på vårens och sommarens aktiviteter ligger CF lite vid sidan - och fokus är mer på simning och löpning - för det är nog som Colting säger.... "-Man blir bra på det man sysslar med..."

För den som vill testa CF är det just nu en lysande tid. Om 14 dagar börjar "The Open" - under fem veckor läggs det ut 5 olika övningar som man kan göra - registerara på CF games hemsida - och där se hur man står sig mot resten av jordens befolkning....ja...iallafall de som registrerar sig....Kolla in länken i högerkolumnen.


Nu till dagen....

Möter upp Coach A för ett lugnt 12 km pass löpning/joggingvagnsrace i Lindome. Sista löppasset inför fredagens start på ultraintervallerna.

Nu köpp och lunchladdning....

BAZINGA!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar