torsdag 1 januari 2015

2014....så blev det...

Alla vet hur 2014 började...och alla som följer vet oxå vad som varit årets mål... Men vägen fram blev såhär... Vi hade som plan att köra Kustjagaren och Öloppet. Utöver det hade vi lottdragningen till ÖTILLÖ...som blev en vinst....och med det en start i ett av de coolaste loppen i världen. Säsongen skulle ju startat med Sandsjöbacka Trail 44 km som jag velat springa två år i rad, men som inte funkat av olika anledningar. I oktober 2013 fick jag vansinnigt ont i knät och självdiagonstiserade mig med löparknä. Rehabbade knät med Jane fondalyft och höftlyft och såg ljuset i tunneln. Jag vågade dock inte köra Sandsjöbacka, utan sålde platsen till en kollega som inte varit med när anmälningen öppnade.

Vintern gick och knät blev bättre. I maj var det dags för BUM 50 Miles. Jag sprang 2013 och tyckte att de 82 km mellan GBG och Borås var såpass trevliga att jag tänkte att fem extra km inte skulle vara några problem...det visade sig att min kropp tyckte annorlunda... Misär och valde att kliva av efter 55 km... RR kan ni läsa här...

I juni drog jag och Mr Axell till Karlskrona för att köra andra upplagan av Kustjagaren - en swimruntävling som vi körde 2013. Vi hade en tanke att gå under 4 tim och 30 min. Vi hade en plan och körde första tävlingen med lina mellan oss på simningarna. Allt funkade verkligen perfekt den här dagen. Vi tog oss snabbt upp och i vid vattenpassager och hamrade på vilket innebar tidsslakt från 2013 med 1 tim och 7 min... Sluttiden blev 4 tim och 4 min och vi var stabilt nöjda. RR för sen som missat finns att läsa här. Kustjagaren kan vi verkligen rekommendera som en bra förstatävling för swimrun.

Så kom då årets sorgebarn...tävlingen som skulle bli ett bra genrep inför ÖTILLÖ blev...för mig och Johan...ett skandalgenomförande med kramp och total breakdown för egen del. Egentligen vill jag inte tänka på ÖLOPPET 2014...så ni som vill läsa om misären kan ta del av den här... Linda och Kristina i Crosstränads damlag gjorde dock en grym prestation och tog sig in på en 9:e plats i sprinttävlingen...

Men så var tiden kommen för.....Tada!!!!' - ÖTILLÖ - en av världens hårdaste endagarstävlingar. Istället för att ogga om känslor och tankar så kan ni läsa vår racereport här... Det enda jag vill säga är att om ni tycker om att springa och simma så är ÖTILLÖ tävlingen ni MÅSTE försöka köra - episk - magisk inramning - proffsigt arrangerat.

2015 - då kör vi...Sandsjöbacka Trail 44 och 22 km - Borås swimrun - Kustjagaren - Öloppet - och Ten Island race...bland annat...i olika parkombon och i varierande klasser. 2015 skulle bli ett mellanår vad det gällde tävlingar...men det verkar bli mer tävlingar än 2014. Tanken är att ta det lite softare under året..att tävla och träna mer av glädje och mindre av fokus på resultat. Vi får se hur det blir med det. Vårt mål under 2015 kommer fortsättningsvis vara att försöka inspirera till att ta sig ut och simma och springa...gärna i en kombination. Glöm inte att ta en titt på vårt systerprojekt på GBG SWIMRUN . Lämnar er med lite film från året. Hoppas ni haft ett grymt 2014...och framförallt att ni får ett ännu bättre 2015!

 

 

3 kommentarer:

 1. Bra säsong ändå som jag tycker du borde vara nöjd med. Det är inte alltid det går som man vill, men huvudmålet genomfördes ju med bravur!
  Jag kommer och hejar på dig den 17:e

  SvaraRadera
 2. Hej! Kul att hitta din blogg tack vare IG! Härligt år du har haft med fokus på swimrun. Ö till Ö har blivit en dröm även för mig .... en dag så ... Jag kanske också har turen med mig under lotteriet tex.

  SvaraRadera
 3. Hej Johan! Tycker din säsong varit jättebra. Vilka goa tävlingar :-) Underbart!! Stort lycka till under 2015, håller lite koll på dig ;-). PS.. ändrar du länken till vår nya blogg triea.blogg.se
  Ha det gött!
  Anneli Hilmersson Trollhättan

  SvaraRadera