torsdag 30 oktober 2014

Besök i skohimlen...

Idag var vi hos Claes på Merrell och tittade på nyheter som vi skall testa inför 2015 års trail och swimrunsäsong. Vi har under 2014 kört i Merrell AllOut Rush och Fuse. Vi är särskilt nöjda med modellen Rush som vi körde ÖTILLÖ i - bra grepp - bra dränage - lagom mycket stöd vid långa löpningar i obanad terräng.

Eftersom vi är så nöjda med AllOut Rush så skall det bli riktigt kul att testa nya AllOut Charge....så ny att det knappt finns några bilder...så nu vet ni vad ni såg den först.

Merrell AllOut Charge är en utveckling av Allout Rush med rakare sula, tajtare överdel i nytt material som är lite tåligare. Till detta kommer en ny snörning. Skon har 6 mm drop. Förhoppningsvis kommer vi ha dem lagom tills det är dags att köra Sandsjöbacka Trail i januari.

Merrell kommer även med en toppmodell som heter Allout Peak för tuff terräng och långa distanser. Skon ser ut som ett monster. Jag återkommer med specs. på den lite senare under hösten/vintern.

Så kommer vi då till de skorna som jag tror att jag kommer älska under de där swimrunpasset när solen värmt upp klipporna i juni - juli - augusti... Vi börjar med den nya - fräscha - lätta - superdränerande...tada... Merrell Bare Access 4!!! - just det...4:an... När jag kände på den idag var det kärlek direkt. 0 mm drop - lätt som en fjäder...

Och den som jag forskat sönder Youtube om... Merrell Bare Access Trail... Bare Access överdel med trailsula... Kan bli dojjan för Öloppet.

Det var riktigt roligt att lyssna på hur Merrell har funderat kring deras skor inför 2015. Jag tycker mig kunna se en mer inriktning mot trail utan att för den skull bli för extrema. Form och färg ser riktigt bra ut och jag gillar verkligen hur de laborerar med snörning och hur tungan i skon fästs för att minimera att skräp och annat skit kommer in i skon. Vi kommer inledningsvis att få testa de tre modellerna nedan. Från vänster till höger - Merrell Bare Acess 4 - Merrell AllOut Charge - Merrell Bare Acess Trail.

Tack Merrell för att ni fortsätter att hjälpa oss mot att bli bättre människor - på land och i vatten! :) Vi återkommer med recensioner och tips och trix under hösten/vintern.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar