fredag 16 maj 2014

BUM 50 miles - 7 dagar kvar...

Efter en fyradagars tripp till London är jag nu tillbaka hemma i Sverige igen. Kanske inte optimal uppladdning inför Borås ultra 87 km som går nästa helg, men det har blivit morgonlöpning i Hyde park och stabila powerwalks runt London. Riktigt grymt att se medlemmar ur Serpentine Swimming Club dra på sig dräkterna på morgonen och köra "Openwater" simning i The Serpentine.

Imorgon går Göteborgsvarvet och eftersomjag bor på framsidan så är detdet enda som det pratas om. Rekordslakt, starkt startfält, vad man skall äta och vad man skall dricka....osv... Själv har jag valt att inte springa i år. Dels känner jag att 21 km på asfalt inte är det optimala just nu, och BUM och årets swimruntävlingar är de mål jag satsar på under året. Inför BUM har jag i år valt att testa med en carboloader från Enervit. Vi har tidigare fått hjälp av RunnersGear med vad vi petar i oss under tävlingar, men de saknar en riktig uppladdare i sortimentet. Därför tänkte jag testa Enervit Carboloader inför morgondagens sista långpass. Började idag med en portion kl 09.00 och sedan blir det en portion 12 - 15 - 18 och 21.00. Imorgon skall jag trycka i mig två portioner tre timmar innan passet och den sista två timmar innan passet. Totalt blir det 8 "gels" 'a 45 gram. Jag testar en vecka innan för att se hur magen klarar det och funkar det bra så blir det en vända till nästa fredag. Smaken och konsistensen funkar bra för mig. När jag körde landsvägscykel var det den klassiska tömningen och sedan berg med pasta. Riktigt riktigt segt. Återkommer med hur det här funkar.

Sista veckan blir lugn. Jogg - skumrulle och stretch. På onsdag kör vi preracemeeting på Tullen 8:2 med Team HellWall som premiärspringet långa banan. Per och Linus kommer likt förra året även so. Förra året köra Öloppet i augusti. Det kommer nog bli många tidiga och sena swimrunsessioner ute vid Amundön innan det stora målet för säsongen... ÖTILLÖ... Nedan en film från förra årets BUM. Hoppas ni får en grym helg!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar