onsdag 30 april 2014

Bloggutmaning - Löpning...

Fick en klassisk utmaning av Jörgen - och en utmaning kan man ju inte tacka nej till...

1. Vilken typ av löpare är du?

Jag är inte speciellt snabb. Dels lägger jag mest tid och tanke på längre distanser, och jag tror även att jag mentalt är bättre på att "mala på".

2. Hur länge har du sprungit?

När jag jobbade som officer var kravet att klara en kuperad terrängmil på 48 minuter så det gjorde att jag la en del tid på löpning. När jag var yngre körde jag landsvägscykel vilket medförde lite fuskande i triathlon. Tröttnade helt på allt som hade med löpning att göra under några år och ägnade mig helhjärtat åt MMA. I samband med att jag blev pappa 2012 köpte jag en joggingvagn....och på den vägen är det - så...seriöst sedan 2012...

3. Hur mycket springer du per vecka?

Försöker få till tre pass per vecka och när jag kollade min kalender på jogg så är veckodosen mellan 15-60 km. Det beror lite på hur mycket MTB och simning jag lägger in. Fokus är iallafall - ett backpass - ett längre pass - och ett blandpass. Alla mina löppass är på stig/singletrack alt grus eftersom jag bor i urskogen.

4. Vilket är ditt "feelgoodtempo"?

Någonstans mellan 5:30-6:00 på längre pass.

5. Vad måste du ha med dig på ett pass?

Min telefon. Jag springer mest obanat eller stigar, och vill bli hittad om jag skadar mig... ;) Senaste tiden går jag dock inte utanför dörren utan min Suunto Ambit2.

6. Varför springer du?

Just nu är allt fokus på den 1 september och ÖTILLÖ - vilket gör att alla pass inte riktigt är av karaktären..."-WOW vad allt är kul!" - men jag skulle väl säga att de flesta passen är för att rensa skallen och för att få endorfinkicken tillsammans med en stor kopp kaffe efteråt...

7. Har du någon gång ljugit för att få springa?

Nej!

8. Hur ofta köper du löparskor?

Jag har lyckats bli sponsrad av Merrell med skor, vilket gör att jag inte köpt skor på ett bra tag. Senaste paret jag köpte var ett par Saucony Kinvara 3 som jag är riktigt nöjd med.

9. Var/hur handlar du din löparutrustning?

Den mesta utrustningen köper jag på Salomons Outlet på freeport. De har ofta provkollektioner i storlek L vilket är min storlek. Det gör att jag ofta handlar på mig några plagg åt gången när de är 70% rabatt. Utöver det har jag fått hjälp av Newline med kompressionsplagg och vindjackor. Seger sponsrar mig med strumpor, och från och med 2014 ingår jag och han jag tävlar swimrun med i Team Compressport.

10. Dygnets bästa tid för att springa?

För löpning är sommarkväll helt oslagbart. För swimrun är sommarmorgon mellan 7-9 helt underbar. Göteborgs södra skärgård vaknar och man springer ut och kastar sig från klipporna. Magiskt!!!

11. Hur ofta tävlar du?

Det beror på. Jag vill ofta sätta ett stort mål och sedan ha delmål. När jag planerat detta slänger jag in lite småtävlingar. Under 2013 blev det 7 tävlingar totalt.

12. Vilken är din favoritdistans?

Har ingen. Är jag i form kan det vara gött att springa ett millopp, men jag börjar väl bli gammal så nu är det behagligare med längre distanser.

13. Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du börjar bli trött?

Inte ett mantra, men jag brukar tänka på det klassiska "-när du är helt slut har du 30% kvar att ge!" och att det bara är att sätta höger fot framför den vänstra.

14. Springer du helst i grupp eller ensam?

Intervallpass springer jag helst i grupp för att få lite draghjälp och motivation att ta i det dör lilla extra. Långpassen gillar jag att springa själv med en bra podcast som sällskap.

15. Hur återställer du dig efter ett löppass?

Resorb - kaffe (!!!) och banan...

16. Vilken snabbhetsträning föredrar du?

Jag gillar verkligen att springa 1000 m intervaller i terrängspår i tröskelfart. Ett snabbt pass på tokplana Hökafältet i Mellbystrand är favoriten.

17. Vilket lopp drömmer du om att få springa?

Jag drömmer - tänker - funderar och bävar inför ÖTILLÖ som jag skall simspringa i september. Jag vill verkligen springa London och New York city marathon. Inte för tider eller för någon löpprestation utan mer för att jag älskar London och för att jag vill se New York - världens huvudstad - från första parkett.

18. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?

Kevin Spacey...för att han verkar Ubercool och långpasset skulle nog gå fort...

Man skall ju alltid skicka vidare utmaningar...så jag skickar vidare till Per och Jonas. Per springer och swimrunnar och Jonas är en fantastiskt snabb ultralöpare.

1 kommentar: