fredag 7 februari 2014

Stanna-till-pass...

Idag passade jag på att ta mig iväg och reka lite stigar och sjöar i närområdet. Vi kommer givetvis att huvudsakligen träna i havet inför ÖTILLÖ och de andra tävlingarna, men jag tror att det kan vara bra att ha lite sjöar i närheten att starta igång våren med innan temperaturen gått upp. Dagens runda blev från huset längs stigarna mot Lindome. Det är riktigt fint när man tassar omkring i skogen nu. På sina håll får man passa sig för isen under snön, men för det mesta är det barmark här runtomkring.

Innan jag drog på mig mitt självdiagonstiserde löparknä hade jag en tanke om att springa de lite längre passen med en puls som inte överstiger 150 slag. Efter allt strul som varit med knät har jag funnit att jag kommer lyssna lite mer på kroppen. Jag pratade m en vän som sprungit många ultror och även deltagit genomfört ett antal ÖTILLÖ. Han pratade mer om tid än om kilometer. Detta är en tanke jag haft innan, och stämmer väl överens med det försäsongsupplägg vi hade när jag körde landsvägscykel. Som terrängen är nu är det ändå snudd på omöjligt att hålla några bra kilometertider, och det gör ju att tiden ute med puls mellan 130-150 känns viktigare än att plocka kilometer. Så så får det bli... :) Njuta av att vara ute på stigarna och upptäcka nya ställen i mitt närområde. Dagens pass blev måttliga 13 km..men eftersom vi inte skulle prata om det så säger jag istället att jag rörde mig kropp i 1 tim och 40 min i snittpuls 142 slag/minut... ;)

Hur tänker ni andra som aspirerar på lite längre tävlingar under året? Jag följer - med glädje - Eva Fridmans blogg, och hon menade på att hon vill ligga på en total veckoträningstid som inte understiger 10-12 timmar...för det är där tävlingstiden är den 1 september... (Om jag inte missuppfattade det...) Jag tycker det låter som en sund ide.

Ingen fredag är komplett utan lite inspiration... Själv skall jag jobba mest hela helgen med start inatt...men jag skickar med er detta. Träna lugnt och ha en bra helg!

 

 

2 kommentarer:

 1. Låter bra.
  På långpassen bryr jag mig inte speciellt mycket om fart utan enbart tid i spåret och jag försöker också ligga på runt 10h i veckan.

  SvaraRadera
 2. Exakt så tänker jag! Kommer titta mer på träningstimmar istället för km och just 10-12 timmar/vecka känns som ett realistiskt mål och i paritet till loppet. Ett annat mål för mig är att försöka hålla ca 300k löpning men med fokus mer på att få in så mycket km det går i terräng och inte så mycket rena intervallpass.
  Vi började simma i Sisjön i slutet april förra året och hoppas kunna göra det i år igen.
  En gång i veckan minst kommer vi även att lägga in gemensamma långpass på ca 3h ihop med olika fokus (sim/löp och kombo).

  SvaraRadera