tisdag 14 januari 2014

Löpanalys...

I samband med att jag diagnostiserade mig själv med löparknä valde jag att filma mig själv när jag sprang på bandet på jobbet. Jag försökte att springa så "naturligt" jag kunde...dvs att springa så som jag normalt springer. Knät blir bättre och bättre med rehab (triggerpointrulle och stretch) tillsammans med styrkeövningar för bål och baksida lår. Jag lägger upp filmen här. Vore kul om ni som kan löpteknik kunde skriva några rader om vad jag behöver förbättra.

Det jag spontant ser själv är:

- Dålig på att dra upp knäna och jobba med spetsiga knän.

- Taskig armpendling.

- Vänsterfoten slänger lite i bakersta läget.

Här kommer den... Håll till godo!

 

 

 

2 kommentarer:

  1. Svårt att se när man bara ser benen vilket mycket är ett resultat av vad som händer med överkroppen. Ser ut som du har en lite sittande ställning. Fram med svanskotan. I övrigt håller jag med om dina observationer.

    SvaraRadera
  2. Löpteknik är mer än bara ben, så jag skulle vilja se hela kroppen. På det sätt jag ser händerna lite ibland gissar jag att jag hade haft åsikter om armarna, men nu kan jag inte direkt säga något om det. Löpteknik/löpstil är ju individuellt och man ska vara rädd om sin löpstil eller försöka ta den framåt i mindre steg. Men om vi nu tänker oss det som många pratar om, att springa på framfoten, så tycker jag såhär. Jag tycker inte det handlar så mycket, eller bara, om att landa på framfoten, jag tycker det handlar minst lika mycket om att få ner steget i marken under kroppen. Jag skulle nog försöka att inte sträcka ut underbenet som du gör och som ger ett rakt ben och att framfoten tar mark framför kroppen. Jag skulle snarare försökt "cykla ner" benet lite så att du alltså inte slänger fram underbenet utan ser till att få ner det tidigare och närmre kroppen.

    SvaraRadera