tisdag 31 december 2013

Ingen årskrönika...

Tänkte jag skulle skrivit en post om hur året varit...men efter dagens avbrutna löpning pga knät är jag inte sugen på det. 10 km test i lugnt tempo blev avbrutet efter drygt 5k eftersom det började smärta på utsidan av vänster knä. Så länge jag håller mig runt 6:30 tempo (lätt jogg...) verkar det funka...trycker jag till lite och går ner mot 5:30-5:00 tempo så börjar det skava och kännas irriterat. Har nu bestämt mig för att hoppa Sandsjöbacka Trail den 26 januari. Jag vill verkligen springa BUM i maj...kanske bättre att rehaba...löpa lugnt och köra alternativt under vintern/förvåren. Vad säger ni...ni som haft problem med löparknä? Kör rulle - stretch - Jane fonda övningen och höftlyft. Skall koncentrera januari på att köra mer Core och styrka för musklerna runt höften.

Glädjande är att Axell löper på med allt högre hastighet. Linda kör på utan smärta i höften. Kristina simmar TI och verkar gilla det. Tano och triathleterna kör sitt race i en rasande fart. Det kommer nog bli ett bra 2014 ändå. Skynda långsamt. Målet är ju ändå dryga halvåret bort med swimruntävlingarna. Längtar!

Hoppas ni alla har haft ett bra 2013.... Och har ni inte haft det så kan jag garantera att 2014 blir bättre. Nu kör vi...vissa lite långsammare..men vi kör!

Gott nytt år!

 

2 kommentarer:

  1. Fick känningar av löparknä efter lidingöloppet 2012. Gjorde så akut ont att jag inte kunde springa. Vilade fån löpning i 6 månader, simmade och åkte längdskidor ingen rehab. Började springa i april lugnt och kort men kände av knäet direkt. Tänkte att vila inte räckte så började med rulle och stretch men fick ont i höften, sträckte sönder något tror jag. Gick hos naprapat, vilade men höften satte stopp direkt när försökte springa, framför allt kuperat kunde jag knappt gå. Blev sur la ner träningen sprang Lidingöloppet lugnt och gick i minst lilla motlut... och se där... ett är efter löparknädebuten så lyser smärta både i knä och höft med sin frånvaro... Jag skulle inte rekommendera metoden framförallt med avseende på tiden men förnärvarande fungerar löpningen i alla fall kortare sträckor i lugnt tempo…. Pepparpeppar…

    SvaraRadera
  2. Jag tror på rehabövningar, stärka upp kring knät. Krya på dig, hoppas det läker fort!

    SvaraRadera