lördag 30 november 2013

Ultimate Direction från Gaia Sport...

Idag testade jag min nya löparväst från Ultimate Direction - Scott Jurek Ultra Vest Vi har genom Gaia Sport fått möjligheten att testa denna väst som är en del av deras signature series.

Premiären idag bestod av ca 17 km kuperad löpning på grus / stig och lite obanad terräng. Jag har tidigare kört med olika former av västar med vätskeblåsa och var inledningsvis lite skeptisk till att ha två flaskor fram på västen. Mitt första intryck av västen är att lösningen för att medföra vätska är fantastiskt bra.

Glad löpare med stabil mustasch...

Utöver fickorna fram för flaskor finns det även möjlighet att medföra en mängd gel eller bars om man är lagd åt det hållet. I sidofacken som ni kan se på nästa bild hade jag idag packat ner min iPhone och en snickers som reservenergi. Funkade perfekt.

Ryggfacket är delat i två och det yttersta facket är skyddat från svett från ryggen. Detta för att man kan bära med sig en torr mössa - vantar - och ett förstärkningsplagg om det värsta skulle hända under skogsrundan. Det inre av ryggfacken fungerar för att hålla en vätskeblåsa om man vill ha extra vätska. Västen känns verkligen som en vinnare. Den sitter bättre än någon annan väst/rygga jag någonsin haft. Jag återkommer givetvis med en rapport längre fram, men som det känns nu så blir det Scott Jurek som hänger med på Sandsjöbacka Trail marathon och Borås ultra 50 Miles. Tack Gaia Sport för hjälpen med att göra oss bättre förberedda inför långa pass i skogen. Filmen nedan - Scott Jurek förklarar hur han tänkte när han designade västen.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar