tisdag 26 november 2013

Inte bitter..men lite matt...

Sedan jag och Axell hittade Swimrun så pratar vi väldigt mycket om just....Swimrun. 2012 fanns det en handfull tävlingar...där ÖTILLÖ självklart var (och är...) den största. 2013 poppade det upp lite fler tävlingar.

Under året har det funnits tre stora tävlingar vid sidan av ÖTILLÖ... Amfibiemannen - Öloppet och Kustjagaren i Karlskrona. Dessa tävlingar är ungefär halva distansen mot ÖTILLÖ - Ca 5 km simning och 35 km löpning.

Gemensamt för tävlingarna är att anmälningsavgiften är mellan 2000 - 3000 SEK. Mycket pengar kan tyckas, men om man tänker på att man splittar det på två så blir det inte så farligt. Vad får man då för pengarna...?

Om vi tittar på Öloppet som vi körde i år ingick följande...

- Båttransport ut till starten

- En riktigt fin frukostbuffé med färsk frukt / juice / bröd / yoghurt kaffe och te.

- Nummerväst och badmössa (.....!!!!.....)

- Transport av all utrustning till målet.

- Säkerhet under loppet

- Stabila vätske och energistationer.

- Dusch och ombyte

- Riktig middag med kött och dryck till maten.

- Transport tillbaka till Göteborg med båt.

....Nu kommer det som gör mig lite lätt matt...

I den Kungliga Hufvudstaden arrangerar i sommar Team Nordic Trail "Stockholms nya sim- och löptävling à Sthlm Swimrun" På bilder och i en film ser vi två skäggiga och långhåriga (...alla på en gång... Anton Krupicka....) som springer och simmar i den numera obligatoriska swimrununiformen - 2XU dräkter och Inov8 dojjor... Sthlm skall tydligen vara "1 hell of à race" - 21 km Trail (viktigt att det är Trail...!) och 3.8 km Open water (viktigt att det är Open water...)

För 2495 SEK ingår... *trumvirvel*

 • Tävlingslinne/nummerlapp (får behållas av laget) - Gött !!! - vi får behålla den....!!!
 • Badmössa - Tjohooo!!!
 • Garderob för väska och våtdräkt - ojjjjjj!!!
 • Lättare lunch innan loppet - Pastasallad.....
 • Dryck och energitillskott under tävlingen - se där ja....
 • Tidtagning - Tack...det var generöst....
 • Enklare middag i målområden samt prisutdelning - Pastasallad...
 • En öl per person i laget under middagen - stabilt!!!
 • Underhållning (livemusik/DJ) - i tältet....

.....Oooops...jag glömde det...första punkten i vad som ingår är.... "Startplats i loppet för laget"...

Vidare....

Hur byter man om innan och efter loppet?Det finns inga ombytes möjligheter i anslutning till start och målgång. Ta med en väska med alla dina saker i, den vaktas i vår bemannade garderob (gratis) och du kan sedan hämta ut den efter loppet. Du kan även hänga in din blöta våtdräkt där under middagen och efterfesten/prisutdelningen.

Finns det duschmöjligheter efter loppet?Nej, ta med ombyte och handduk så att du kan byta om och äta din "gå-i-mål-mat" och dricka din öl i tältet efteråt i torra kläder. Duscha får du alltså göra hemma eller på hotellet.

Vad är det för lunch som ingår innan loppet och efter Race-Meeting?Det är pasta med olika Kelda-såser, bröd, smör och vatten.Vad får man när laget gått i mål?Proteinrik sallad med Keso och bröd samt en mellanöl.

Det är väldigt sällan jag skriver negativa saker här...men strunta i Sthlm swimrun i sommar....allvarligt... 2495 SEK för pastasallad - mellanöl och en badmössa. Team Nordic Trail är ett företag...och jag fattar att företag måste tjäna pengar...och jag fattar att det kostar pengar att arrangera lopp..men att ta 2495 SEK och inte ens kunna erbjuda ombyte...Skärpning...!!!

Ta era pengar och anmäl er till Öloppet Sprint i Göteborg i sommar istället! En RIKTIG swimruntävling där det stora målet inte är att haka på en Swimrunboom och kräma ur folk pengar - utan mer att erbjuda ett äventyr i skärgården.

Så kom igen nu....vad tycker ni? Är det värt 2495 SEK....? Vad är rimligt och vad är orimligt? Är jag naiv som tycker att det får finnas någon sans och balans?

 

 

2 kommentarer:

 1. Tja, så fort simning är med i bilden så skjuter priset i höjden, men 2500kr känns definitivt i överkant.
  Så länge det är högt tryck på tävlingarna så kan arrangörerna tyvärr sätta vilka priser de vill..

  SvaraRadera
 2. Det är ett högt pris för det man får, så jag tror inte att det blir så många anmälda. Men samtidigt håller med Jörgen, att så länge folk är som tokiga för att anmäla sig så har arrangörerna bra marginaler... kolla vad som händer med ÖTILLÖ, hur mycket kan de höja priset och ha ändå lotteri och hundratals i väntelistan. Hur mycket skulle du vara beredd att betala för de tävlingar?

  SvaraRadera