söndag 9 juni 2013

Alingsåsloppet...och lite swimrun igen...

Idag har vi varit i Alingsås och sprungit - tada.... Alingsåsloppet!!! När jag växte upp i Alingsås kommer jag ihåg att jag storögt tittade på alla dårar som sprang förbi vårt hus under den årliga Potatisfestivalen. 

Potatisjoggen var ett hurtigt inslag under festivalen...som i övrigt bestod av - sill och potatis på stora torget - öltält - tivoli med sockervadd till kidsen - dansbandsmusik utanför Ljungblads....och den sedvanliga ungdomsfyllan...

Nu är det nya tider....festivalen är nästa vecka - för er som är sugna på dansband - fylla - sunkigt tivoli....och lite ungdomsfylla... Potatisjoggen har gått i graven till förmån för Alingsåsloppet. 


Arrangemanget står lokala orienteringsklubben  OK Skogshjortarna för. 

Loppet då??? Vi kom ner till starten vid Nolhaga slott ca 40 min innan start. Kollade startområdet och började värma lite. Jag och Linda efteranmälde oss i söndags. Under veckan har vi pratat lite om tider och var man kunde tänka sig att hamna. Jag har sprungit alldeles för lite fartpass och intervaller, men ett rimligt mål borde vara under 50 min. Linda skulle under 60 min...tror jag hon sa...


Banan då...??? Fin bana som startade vid Nolhaga slott - in mot stan - in på Kungsgatan och vidare över stora och lilla torget - mot sörhaga och ner mot Mjörm och mjörnvallen - vidare mot Tallhyddan och Nolhaga djurpark för "varvning 5km" - längs med Nolhaga berg - mot Noltorpskolan - dammtorpet - enehagen mot Kvarnbackenskolan - mot Arrendegatan och gamla hjorthägnet - Tallhyddan och mål Nolhaga lekplats. 

Tanken var att hålla 5 min/km de första fem km och sedan öka...yeeeh right!!!! - som vanligt drog jag på - km 1 passerades på 4:12 och andra gick på 4:08 för att sedan lugna ner mig och rada upp de flesta efterkommande kilometerns mellan 4:29 - 4:35. 


Det känns tydligt att jag kört mkt långt och lufsande tempo. Har inte riktigt klippet i steget när det kommer till att springa fort. Glädjande är att jag i varje backe/motlut avancerar i fältet...en produkt av att bo som vi gör.

Kom in i mål på 45:32 och får vara nöjd med det. Jag är inte snabbare nu. Målet har inte varit att springa fort det här året. Målet är att mata på i 7-11 timmar på land och i vatten... 10 km är lika svårsprunget som det är roligt. Det är svårt att disponera krafterna samtidigt som det är en djävulskt jobbig distans. Linda då....?? Hon solokörde in på 51 min och blev 29:a av 70 deltagande damer. Grymt! 

Till Alingsåsloppet kommer vi igen! Grym bana - publik - välarrangerat. Helt enkelt en mycket bra dag! 

Veckan bjuder på mer swimrun. Imorgon kör vi hos Axell. Snart dags att *tårar* klippa våtdräkterna....iallafall benen. 

Idag är det 19 dagar kvar till underbart vansinne i Karlskrona...


1 kommentar:

  1. Härligt, bra jobbat och grattis till er båda! :-)

    SvaraRadera