torsdag 7 mars 2013

Pantern Running Club....och paket...!!!!

Då var alltså dagen här... Linda har pratat...eller pratat...hon har peppat att jag skall ta mig i kragen och hasa mig ner till Rosa Pantern och provspringa med dem... "-Vem sa du...?!" Rosa pantern....ni vet han galningen som springer i rosa fluffiga speedos på GBG varvet varje år....

Panter i full fart....

Idag var alltså kvällen här - drog på mig outfiten och tog bilen in till Lindevi....utan att veta vad jag gett mig in på... Kom dit - några löpare tjinxade och jag sa hej tillbaka - sedan uppenbarade han sig - i rosa gubbkeps - jag presenterade mig och han synade mig från topp till tå och sa "- ja ja - du ser ju vältränad ut...!" Sedan bar det iväg.....utan några instruktioner... Frågade någon lite försiktigt hur långt de brukade springa....7-8 km blev svaret....ibland 12-13 km....okej tänkte jag....vi får väl se...

Med sig i handen hade pantern ett mäthjul.....och den samlade skaran började tissla och tassla om intervaller....och intervaller blev det... Vi tog oss ner till Annebergsvägen och där mätte vi ut 800 m....ordern var enkel... "-Spring så fort ni kan...!!!" och sedan då...?!? - lite oklart...men sprang gjorde vi.... Kom in på 3:16 och Pantern förklarade sedan att man kan omsätta 800 m tiden i minuter och sekunder till en marathontid i timmar och minuter.....om man är tillräckligt uthållig för att kunna springa 42 km..... 3 tim och 16 min alltså....eller?

Pantern förklarar...
Passet fortsatte och det blev till slut fem 800 m intervaller. Skönt att få lite fart i benen... Pantern tyckte att jag hade en bra fotisättning och löpsteg....men att jag sprang för jävla långsamt....det skall bli ändring på det nu.... Jag tyckte iallafall att passet var riktigt bra! Kul att springa med lite fler människor....så jag kommer definitivt att komma tillbaka!

Vackra "hjärtrytmsstaplar..."

Vittjade brevlådan innan jag drog iväg....och Tada - vadderat kuvert med lapp - tack Coyntha Sedvall för den värmande mössan och det peppande brevet.....bild kommer i närtid...!!! :)

Värmande....Just det....idag...just nu är det 2 månader 17 dagar och 8 timmar kvar till drygt 80 km vansinne....
Lite inspiration på det så blir det nog bra.... Som vår vän Per säger...."-Det är ljusår kvar till Öloppet..."

1 kommentar:

  1. Det som Pantern tänker på är nog egentligen Yasso 800s. Grunden hos Yasso 800s är att springa ett antal 800-metersintervaller på bana med en lugn joggvila på ungefär samma tid men över halva distansen d.v.s 400 m. För att köra testet i helhet skall du köra tio stycken 800 meters intervaller med 400 meter joggvila mellan. Efter testet tar du medelvärdet av den tid det tog att springa samtliga 800 meters intervaller. Den tiden översätter du till timmar och får då din beräknade marathontid. Får du t.ex. ett medel på 3.30 min per 800 m blir din tid på Stockholm Marathon 3:30h. Med andra ord räcker det inte med bara en 800-ing....:-) För övrigt har jag träffat på Pantern på ett antal tävlingar....en färgstark och trevlig prick!!!

    SvaraRadera