fredag 20 juni 2014

1 vecka kvar - Kustjagaren Karlskrona 2014...

Nu är det bara en vecka kvar till årets swimrunpremiär i Karlskrona... Vi körde Kustjagaren förra året, och har inget mer än lovord om tävlingen. Till skillnad mot många tävlingar som poppar upp med hutlösa anmälningsavgifter och lite pang för pengarna...levererar Kustjagaren en fantastisk bana och riktigt bra runtomkringkänsla.

Vi har ett klart uttalat mål med tävlingen...men jag tänkte att vi skriver om det nästa söndag. Förra året körde vi mest för att testa hur tävlingsformen var och att prova utrustning. I år har vi en tanke om att Kustjagaren och Öloppet skall vara värdemätare inför utmaningen i september...

Vad skall vi då köra med för utrustning...? Våtdräkter blir givetvis fantastiska Zone3 - vi får se om det blir nya Aspire eller våra Visiondräkter från förra året.


På fötterna kommer vi köra Merrell AllOut Rush. Vi har kört med dojjorna på alla långpass och de sitter enormt skönt på foten. Att Merrell lyckats lösa så att de dränerar vatten perfekt är ju inte sämre. Vi får ny skoleverans i veckan. Tack Claes för all hjälp.


I strumporna och närmast foten blir det givetvis strumpor från Seger. Jag lutar åt att köra med Seger sense running mid energizing. Jag har kört med dem på några swimrunpass, och de sitter bra, komprimerar och släpper vatten bra.


På huvudet förutom badmössa blir det glasögon från Speedo. Jag körde hela förra säsongen med modellen Speedo fitness training. Modellen sitter bra på huvudet, de är lätta att justera och väger inte mycket.

Vi har pratat fram och tillbaka hur vi skall få med oss vätska och lite energi...förutom all obligatorisk utrustning. Jag har varit inne på triathlontröja under dräkten och softflasks...men det lutar åt att vi kör våra Camelbak Hydrobak från förra året. Både jag och Coach A känner oss mer än bekväma i vattnet, och just den här modellen är minimalistisk och sitter slimmad på kroppen.


Det var väl nästan alles...  Se till att ladda ner Kustjagaren appen och plugga in nummer  71 för att följa oss...

1 kommentar:

  1. Gött!
    Nästa år kanske det blir Swimrun för mig också.
    Kör hårt!

    SvaraRadera