lördag 3 maj 2014

Löpning - snart BUM och sköna skor...

Idag är det 21 dagar kvar till BUM 50 Miles - Borås Ultra Marathon - som jag sprang förra året. Jag vet inte varför, men den här tävlingen får för lite exponering. Långa banan som i år är förlängd med 5 km vilket ger totalt 87 km, startar i Skatås - GBG - och har målgång vid PT-huset i Borås. Korta banan som mäter 45 km startar i Hindås och målgång är på samma ställe som långa banan. 1900 höjdmeter skall forceras på långa banan. Terrängen då? Fin - bitvis teknisk stig - längs Vildmarksleden och senare Knalleleden.

Vad är speciellt med BUM då? Jag tycker att arrangörerna har lyckats skapa ett familjärt lopp som trots detta är proffsigt arrangerat. Som deltagare var det en fröjd att komma till depåerna eftersom alla funktionärer peppar och är på glatt humör. I år är tävlingen fulltecknad (det gick fort...) men har ni möjlighet så tycker jag ni skall springa näst år. Här kan ni läsa min racereport från förra året. Bilderna har jag lånat från arrangörens sida.

I övrigt rullar det på. Mesta tiden går till löpning,vilket varit lite svårt att malla in i livspusslet med jobb och en fru med gipsad arm. Vi har nu pratat med Surfspot om nya dräkter, och vi kommer köra i 2014 års Zone3 Aspire under året. Skall bli riktigt kul att gå upp en nivå från förra året.

Temperaturen i sjön ökar och även känslan över att få komma i och simma. Jag har inte undgått att notera att en del har börjat simma ute, men är inte överdrivet stressad över det. Både jag och Johan är starkast på simningen, så det känns som om prio på löpning är helt rätt. Efter BUM kommer det bli swimrun för hela slanten. Vi har en tydlig målsättning med Kustjagaren den 28 juni...men som vanligt skall man väl inte lufta den innan med risk för trollparty här... ;) Hoppas ni haft en grym Valborg. Kunde inte undgå att STARK magasin hade en schysst artikel i senaste numret... BAZINGA!!!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar