onsdag 2 april 2014

Ny favoritrunda och lite Suuntostats...

Idag hade jag och Coach A bestämt att vi skulle springa rundan runt Nordsjön som jag rekat. Från dörr till dörr är det ca 18 km och med svängen över stenhuggeriet i Hällesåker blir det nog runt 23. Vi valde att starta hemifrån mig och sedan köra motsols över Raneredsvägen riktning Nordsjön. Från det att man kommit ner i "downtown" Hällesåker och hela vägen upp till gattet mellan Nordsjön/Östersjön är det stabilt och konstant uppför på grus. Långt - segt - hållkäftenbacke... Väl uppe på toppen när man börjar svängs norrut blir set magiskt...man är högt upp och man ser båda sjöarna.

Kort därefter viker man in på stig och de följande 3 km är fin Singletrack med inslag av traktorstig. Ut på grus igen och när man passerar 8 km blir det drygt 2 km med fantastisk stig längs med vattnet. Upp och ner - böljande kurvor och mjukt underlag. Magiskt!!

Efter detta partiet blir det några km ut till Benarebyvägen där det går på fina grusvägar bredvid vatten och förbi badbryggor och bastuflottar. Här kommer det bli gött att kasta sig i och simma senare i vår. Efter det att man passerat skubbcampingen vid Benarebyvägen så viker man in i skogen igen och beger sig söderut på riktigt fin Singletrack fram till det att man kommer ner till Raneredsvägen. Vill man här så kan man ju klippa ett varv till. Vi valde att följa vägen ner mot Hällesåker och hem. Lämpliga P-platser om man vill ta bil är ju i söder - längst norrut på Staviksvägen och i norr parkeringen vid Skubbcampingen vid Benarebyvägen. Jag skall försöka få upp en GPX fil på slingan. Tills vidare får ni en länk här... Nordsjön runt

Och här är lite fler miljöbilder från slingan. Det blev ett bra pass i stabilt kuperad terräng. Som sagt - ett fantastiskt ställe att köra swimrun på innan man kan hoppa i havet.

 

 

1 kommentar:

  1. Ser ju riktigt fint ut. Får försöka hitta lite stigar ner hit uppe från Yxsjön.En rund runt båda dessa borde kunna bli riktigt fin...

    SvaraRadera