söndag 1 september 2013

Ö till Ö - Before the storm...

"You are about to embark upon the great crusade toward which we have striven these many months..."

Samtliga lag har nu landat i Sandhamn inför 2013 års upplaga av swimruntävlingen

"Ö till Ö". De tävlande kommer att ta sig 75 km mellan Sandhamn och Utö. 65 km simning och drygt 10 km simning i öppet vatten.

Inför tävlingen har det talats mycket om det segrande laget kommer gå under 9 timmar. Idag i Sandhamn blåser det 9 m/s och vattentemperaturen ligger runt 16 grader.

Förra årets femteplacerade lag - Team Seglarhotellet Sandhamn med Jonas Andersson och Staffan Björklund har en plan att gå ut hårt i år. "-Förra året var vi femma på tiden 10 tim och 19 min - i år är målet att klara banan på 9 tim och 50 min. Vi har tränat bra och vi kommer köra på från start." Jonas och Staffan vann i maj kvalificeringstävlingen Utö Swimrun och får väl anses som något av veteraner vid det här laget.

Antti Antonov och Marcus Hultgren i Team Bquick Redovisning ville inte tala om några tider. "-Tiden styrs helt av hur dagen kommer att se ut vädermässigt." Antti sa vidare att han fortfarande känner av Ironman i Kalmar för två veckor sedan. Antti tävlar i år tillsammans med Marcus som tidigare i sommar blev 13:e Overall i Ironman UK (2:a M30-34), och då kvalificerade sig till Kona och Ironman Hawaii. Tillsammans kommer de säkert att vara ett av tätlagen i herrklassen under morgondagen.

Vilka vinner då? Eftersom jag i skrivande stund inte hunnit med att prata med deltagare i mixed- och damklassen kommer förhandstipset endast bestå av herrklassen...

När man lägger örat mot marken hörs det mest...

Öppet Hav med FJS - Daniel Hansson och Johan Hasselmark

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar